Jösses vad vi har bränt oss :( 6,5 timmar på ett båttak i strålande sol är inte en jättebra kombination med svensk vinterhud.. 


Vi kanske borde ha haft sådana kläder på oss.. :)
Men det var trots de allt rödare benen och svettiga rumporna helt klart värt det! 
Vi fick se många "floating villages", flytande byar, riktigt coolt att se! 






Utöver de flytande byarna fick vi även se (och känna) träd och buskar, mitt i sjön, tro det eller ej :) De kom piskande på sidorna av båten lite då och då, vilket gjorde det svårt att läsa/vila :)


Här i Battambang har vi idag hunnit med en cykeltur runt omkring närområdet/landsbygden och har fått se allt från tillverkning av ricepaper (det man gör vårrullar av) till fiskpasta (luktade som det låter) och killing fields.. 
Vi var på ett av Battambangs tre killing fields där 10.008 khmerer blev avrättade under Polpot-regimen och vår guide Pisal berättade hur hemskt förtrycket hade varit och vilka vidriga tortyrmetoder de hade använt sig av. På minnesmonumentet fanns det detaljrika stengraveringar som berättade flertalet hemska händelser. Det var både hemskt och lärorikt. 

Efter cykelturen var det dags för lunch och därefter tog vi en tuktuk till Phrom Banan, ett tempel ca 45 min tuktukresa från vårt hotell. 365 trappsteg senare och vi var uppe! 


JÖSSES va tungt! 



Efter templet så tog vi oss via en otroligt gropig ler-/grusväg till Bat-cave, där vi fick se över en miljon (!!) fladdermöss lämna sin grotta! Det såg nästan overkligt ut! Man skulle kunna tro att det var special effekter och att Batman skulle komma dundrande ner för berget i sin batmobile vilken sekund som helst, men icke! 
Vi hann med mycket idag och det är två trötta kräftor som går och lägger sig nu :) 

Imorn åker vi vidare mot Phnom Phen! Ny dag, nya äventyr!

1 kommentarer

Johanna

22 Nov 2013 22:09

Shit vad ni hinner med! Låter helt fantastiskt underbart! Får nog sätta mig å googla lite om polpot, låter vettigt å kunna lite 😊 hoppas ni inte är allt för sönderbrända! Kul läsning!😃👍

Kommentera

Publiceras ej