Efter ungefär fem dagar i Sihanouk Ville orkar vi nu uppdatera bloggen för nyfikna nära och kära.

Tiden här har mest spenderats på stranden med en bok i ena handen och en svalkande dryck i andra. Vi investerade även i en $4-volleyboll, vilket var räddningen för rastlösa Erik, samt utökar vår dagliga motion en gnutta.. Alla gnuttor motion vi kan få här i lata Snookie Ville är hjärtligt välkomna med tanke på att vi kommer landa hemma i lussekatt- och glöggland om en vecka!
Köttbullar och potatismos, fantastiskt gott!!




I fredags åkte vi på dykutflykt med Koh Rong Dive Center. Dagen började alldeles fantastiskt bra med att Erik (i "buss-lastbilen" på väg mot hamnen) frågar om biljetterna/kvittot är med, vilket de givetvis inte var! Aldrig tidigare har vi glömt nått så väsentligt. Med en klump i magen börjar vi närma oss hamnen och därmed beskedet om vi kommer att få följa med utan biljetter eller inte...

Turen var på vår sida denna gången! Efter lite förvirring över vilken båt vi skulle med så hamnade vi tillslut rätt och fick följa med utan att köpa nya Ferry(!)-biljetter! Väl på Koh Rong så fick vi vår utrustning, bytte båt och var på väg till Koh Rong Salmoel efter ca 30 min. Första dykplatsen hette Cornerbar och där dök vi ca en timma, 15 meter som maxdjup, ca 8 meter sikt och hyfsat med koraller och fiskar. Andra dyket, efter en halvtråkig men behövlig båtlunch, tog plats på Lost Tree med mer fisk och finare koraller! Vår guide hittade en hel del skräp som han samlade på sig, samt en riktigt fin håv och en sliten krabb-bur (en rejäl en, där båda vi hade fått plats!). Han hittade även en korall-ätare som såg ut som en space:ig sjöstjärna som han la under massa stora stenar! Tydligen förstör den massor av koraller, men att mosa den kändes ändå lite konstigt.


Idag hyrde vi en moto (en starkare och snabbare moppe) och tog sikte mot ett vattenfall ett par mil bort från vårt hotell. Givetvis körde vi för långt och fick vända, men tillslut hittade vi rätt och kunde traska runt i vattenfallen tillsammans med alla helgfirande khmerer! 






Sen åkte vi tillbaka på den guppiga, gropiga och steniga vägen in mot S H för att ta ett kärt återbesök på vår favoritstrand (hemlig!!) med tillhörande favoritrestaurang. 
Apor på vägen till stranden!



Kvällen avslutades här på Divers inc, med en middag tillsammans med andra gäster, ägaren och några anställda! Riktigt fin första advent! 




Nu försöker vi buffra oss genom första avsnittet av julkalendern och mumsar på juleskum! :) 

Natti!

1 kommentarer

Anonym

04 Dec 2013 09:23

Hej Emelie!
Vad härligt ni verkar ha det! :-) Vi har det bra men saknar dig! Vi lyssnar på radiokalendern varje dag, den är lite tokig..;-) Vi tränar för fullt på jul-och luciasångerna och det går bra. Tur att Kerstin har varit i klassen och tränat så bra med oss.
Vi ses snart, många kramar från alla barn och fröknarna.

Kommentera

Publiceras ej