En sista stranddag i Sihanoukville innan det bar vidare. Som ett minne av våra soliga dagar vid kusten ordnade Erik en (uppskattningsvis) tredje gradens brännskada på låret som gjorde att han rörde sig som en gammal man ett par dagar.
 
Efter att vi sagt adjö till vår hotellfamilj - och i Emelies fall kanske speciellt de två hundarna - så satte vi oss på en minibuss mot Kampot. Resan förgylldes av att det var fullsatt med passagerare samt att bussen även fraktade fisk, men lyckligtvis tog färden bara drygt två timmar.
 
Kampot är en liten stad i sydöstra Kambodja som ligger vid en flod och präglas dels av sin kolonialarlitektur och dels av dess lugn. Vi uppskattade båda delarna och ägnade vår tid åt att promenera runt i staden, dricka kaffe och äta god mat. Dessutom avklarade vi vår första, och gissningsvis sista, löprunda under semestern.
 
Två nätter var tyvärr allt vi hann med i mysiga Kampot. På förmiddagen idag så satte vi oss på en ny minibuss, denna gång med slutdestination Phnom Penh. Vi bad dock att bli avsläppta på flygplatsen, då vårt flyg från detta underbara land lyfter kl 17.20 i eftermiddag. Det dröjer däremot lite innan vi faktiskt beger oss hemåt. Närmast har vi två nätter i Bangkok att se fram emot och först därefter påbörjas flygningen mot kallare breddgrader.

Kommentera

Publiceras ej